image
image

ONDERNEMINGSPLAN

Ondernemingsplan?

Een goed ondernemingsplan maken is veel werk, maar verhoogt je kansen op succes aanzienlijk. Zo krijg je inzicht in de positie, doelen en haalbaarheid van je bedrijf. Ook geeft het de bank of andere investeerders een goed beeld van je onderneming.

Wat is een ondernemingsplan?

Een ondernemingsplan beschrijft in detail hoe je jouw bedrijf starten wilt. Het wordt ook wel een bedrijfsplan, businessplan of ondernemersplan genoemd. Je ondernemingsplan is een samenvatting van alle onderdelen van je bedrijf en hoe deze eruit gaat zien.

Door een goed ondernemingsplan te maken, onderzoek je of je idee ook haalbaar is in de praktijk. En of het wel slim is om ondernemer te worden. Elk jaar starten meer dan honderdduizend Nederlanders een eigen bedrijf. Daarvan stopt de helft alweer binnen twee jaar.

Waarom een ondernemingsplan schrijven?

Voor startende ondernemers die financiering nodig hebben is het noodzakelijk een ondernemingsplan te schrijven. Ook als je geen directe financieringsbehoefte hebt, is het schrijven van een ondernemersplan belangrijk. Het geeft je inzicht in de levensvatbaarheid van je onderneming.

Is een ondernemingsplan verplicht?

Een ondernemingsplan opstellen is niet verplicht. Als je startkapitaal nodig hebt voor je onderneming en een handje uitsteekt naar de bank of investeerder, dan zal je wel een ondernemersplan moeten schrijven. Zonder een goed onderbouwd financieel plan kom je niet in aanmerking voor welke financiering dan ook.

Hoe maak ik een ondernemingsplan?

Er zijn diverse gratis voorbeelden van ondernemingsplannen waarmee je zelf een ondernemersplan kan opstellen. Per stap wordt dan uitgelegd hoe je een ondernemingsplan moet samenstellen. Maar is dat makkelijk? Alles behalve! Soms zijn de termen zo ingewikkeld en de uitleg zo beknopt dat je zelf moeilijk er uitkomt.

Bedrijfsplan schrijven

Wij bieden je verschillende tools die je daarmee helpen. Denk hierbij aan voorbeelden, invulbare templates zoals het ondernemingsplan template of begeleiding bij een ondernemingsplan schrijven.

Boratech kan een goede ondernemingsplan voor je samenstellen. Daarmee kan je wel vooruit. In samenspraak kunnen we je ideeën vormgeven en inzichten geven is de inhoud. Als u een passende offerte wilt kunt u hier contact met ons opnemen.

Ondernemingsplan
Ondernemingsplan
Ondernemingsplan

Dit bericht is ook beschikbaar in: Български English

Add a Comment