image
image

ZORGTOESLAG AANVRAGEN

Veel mensen klagen erover. De ziektekosten die we elke maand weer moeten betalen. Vervolgens worden de premies ook nog eens elk jaar verhoogd. Alsof we nog niet genoeg betalen. De overheid heeft daarom de zorgtoeslag ingevoerd.

Krijgt u waar u recht op heeft?

Zorgtoeslag is een bijdrage van de belastingdienst voor de kosten van uw zorgverzekering. Deze bijdrage krijgt u bij een inkomen lager dan € 31.998 als u alleen bent of lager dan € 40.944 indien u een toeslagpartner heeft. De hoogte van de toeslag die u krijgt is afhankelijk van uw inkomen en die van uw partner. De toeslagpartner is meestal uw echtgenoot of degene met wie u samenwoont. Woont bijvoorbeeld uw vader,zus, broer bij u in? Dan kunnen deze ook een toeslagpartner zijn.

Uw vermogen mag niet te hoog zijn
Op 1 januari 2022 mag u niet meer vermogen hebben dan € 120.020. Hebt u een toeslagpartner? Samen mag uw vermogen niet hoger zijn dan € 151.767.

Vanaf 18 jaar hebt u uw eigen zorgverzekering. En kunt u zorgtoeslag aanvragen. Wordt u binnenkort 18? Sluit op tijd een eigen zorgverzekering af en vraag meteen zorgtoeslag aan. Zorgtoeslag kan oplopen tot € 111 per maand als u alleen woont of € 212 als u samenwoont. Een prettige aanvulling op uw inkomen als u dit maandelijks terug krijgt. Het is uiteraard zonde als u dit mis loopt. Ook de zorgtoeslag is afhankelijk van uw leef situatie en uw inkomen. Veranderd uw situatie dan is het verstandig om contact op te nemen met ons kantoor. Het kan dan zijn dat u te weinig of te veel zorgtoeslag krijgt waardoor u dit later pas terug krijgt of moet bijbetalen.Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag is het volgende van belang:

  • Uw gezamenlijk inkomen mag niet hoger zijn dan € 40.944,–
  • Voor alleenstaande mag jaarinkomen niet boven de grens van € 31.998 uitkomt.

Voldoet u aan deze criteria kunt u in aanmerking komen voor zorgtoeslag.

Boratech kan, op uw verzoek, de toeslagen, waar u recht op hebt, voor u aanvragen als deel van het abonnement pakket. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Wanneer u meer informatie wenst, kunt u in het hoofdmenu via CONTACT uw gegevens achterlaten.

Zorgtoeslag Aanvragen

Dit bericht is ook beschikbaar in: Български English

Add a Comment